Ceny części do Leona I cupra

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gr3gy
    Classic
    • 2017
    • 0

Jadę sobie wczoraj moją 1.9 TDI BXE, aż tu nagle patrzę - świeci się żółta kontrolka silnika. Nie zauważyłem kiedy się zapaliła, więc nie wiem ile z nią jechałem. Silnik wyraźnie osłabł, prawdopodobnie przeszedłszy w tryb awaryjny, a do tego przeraźliwie buczały wentylatory. W każdym razie dziś podjechałem do warsztatu żeby zdiagnozować błąd. Okazało się, że to usterka czujnika temperatury silnika, sygnał za wysoki.

Jestem niemalże całkowicie zielony w tematyce mechaniki samochodowej. Mam więc do Was prośbę, abyście odpowiedzieli mi na kilka pytań i poradzili mi co robić.

- O co tak właściwie chodzi, co się dzieje? Czy to czujnik się popsuł, czy coś innego działa felernie, sprawiając, że czujnik jest zbytnio pobudzony?

- Co mam zrobić aby naprawić problem? W warsztacie zasugerowali mi wymianę czujnika temperatury silnika, czy to rozwiąże sprawę? Niby nowy czujnik plus robociznę oszacowali na 170-200 złotych, więc niedużo.

- Czy nienaprawienie usterki na czas może nieść ze sobą jakieś konsekwencje? Planuję w najbliższych dniach pojechać w trasę i nie wiem czy mogę odwlekać naprawę do powrotu.
  • gr3gy
    Classic
    • 2014
    • 15

Witam, jest ktoś w stanie przybliżyć mi koszty części do seata leona I cupra, zawieszenie, hamulce, sprzęgło i ewentualnie jakieś inne części. Z góry dziękuje

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Cupra to nazwa wyposazenia. Jaki silnik....

Generalnie podobnie jak do Octavi.

Chyba ze ma byc Cupra R, albo Cupra 2.8 to wtedy ceny sa x2-x4 wyzsze na niektore elementy :diabelski_usmiech
      Spritmonitor.de

Komentarz

• gr3gy
        Classic
        • 2014
        • 15

silnik 1.8T, 225 KM

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

No to wiele rzeczy jak w Leonie. Pytanie czy hamulce to pakietm Brembo czy zwykle - tu sa duze roznice w cenie. Poczytaj leonclub jest wiele informacji. U nas tego silnika nie bylo
          Spritmonitor.de

Komentarz

• gr3gy
            Classic
            • 2014
            • 15

ok, dzięki

Komentarz

Pracuję...